http://www.garfur.dk    
Forside
Forside - Vedligeholdelse - FAQ

De 10 hyppigst stillede spørgsmål

Spørgsmål 1

Vi har lige købt et sæt teaktræsmøbler. Vi vil gerne bibeholde den farve og glans, som vores havemøbler havde i butikken på vores terrasse eller altan. Ekspedienten fortalte os, at møblerne bliver vejrgrå i fri luft. Hvordan kan vi undgå det?

Før brug skal møblerne beskyttes med Premium Teak Care Sealer 3 (Beskytter). Det er en sealer med UV-filtre, der virker i minimalt 5-7 måneder! Efter noget tid vil det beskyttende lag blive lysere i farven for så at forsvinde helt efter ovennævnte periode. For igen at påføre et beskyttende lag imod den vejrgrå misfarvning, skal træet først behandles med Premium Teak Care Cleaner 1 (Rens) og 2 og derefter igen med Premium Teak Care Sealer 3 eller Premium Teak Oil 3 (Teakolie). Overfladen skal altid først renses, hvorefter der påføres et nyt beskyttelseslag. Premium Teak Oil 3 virker i 3-4 måneder.

 

Spørgsmål 2

Ekspedienten fortalte os, at teaktræsmøblerne ville blive vejrgrå, hvilket var os bekendt. Hvordan kan vi få vores træhavemøbler tilbage til deres gamle udseende?

Møblerne skal først behandles med Premium Teak Care Cleaner 1. Dette produkt fjerner alt snavs, grønne anslag og sorte pletter. Også de såkaldte vandpletter fjernes. Brug nu Premium Teak Care Cleaner 2  til at opfriske træets oprindelige farve og glans. Til sidst behandles med Premium Teak Care Sealer 3 eller Premium Teak Oil 3, så der påføres et beskyttende lag imod vejrgrå misfarvning og snavs og pletter.

 

Spørgsmål 3

Vi har i nogle år ikke vedligeholdt vores teaktræshavemøbler ordentligt. De er nu helt misfarvede og har sorte pletter og grønne algevækst. Hvordan kan vi på en nem måde få vores møbler tilbage til deres gamle udseende?

Se svaret på spørgsmål 2.

 

Spørgsmål 4

Vores teaktræsmøbler har en flot grå farve og vi vil gerne bibeholde den. Nu er der imidlertid en masse små, sorte pletter på armlænene og stolebenene. Hvad er det?

Den grå film på teaktræsmøblerne giver ingen beskyttelse. De små, sorte pletter sidder dybt nede i overfladen og det er ofte svampepletter. Disse svampepletter kan fjernes med Premium Teak Care Cleaner 1. Fugt først møblet med vand og påfør produktet med en svamp eller en klud og lad det trænge ind i 5 minutter. Pletterne kan fjernes med en stiv børste. Derefter skylles efter med vand, og møblet tørrer. Hvis overfladen ikke er pæn (jævn) grå i farven efter behandlingen, skal du ikke foretage Dem noget. Efter et stykke tid vil overfladen igen blive vejrgrå og problemet er løst.

 

Spørgsmål 5

Vores teaktræsmøbler er blevet kulsorte. Overfladen ser heller ikke godt ud. Hvordan kan det lade sig gøre og hvad kan vi gøre ved det?

Sandsynligvis er der brugt et dårligt produkt til beskyttelse af farven. Det anbefales heller ikke at anvende linolie på udendørsmøbler!

Til at fjerne de sorte anslag og til at få farven og glansen tilbage til det oprindelige udseende, kan du bruge Premium Teak Care Cleaner 1 og 2. Behandl derefter møblerne med Premium Teak Care Sealer 3 eller Premium Teak Oil 3for at forebygge ny misfarvning. Brug i hvert fald “Magic Scrub” aluminium skuresvampen, da anslagene så er nemmere at fjerne.

 

Spørgsmål 6

Hvordan fjerner vi vin- og fedtpletter på vores teaktræshavemøbler, uden at fjerne beskyttelseslaget Premium Teak Care Sealer 3 eller Premium Teak Oil 3.

Vin- og fedtpletter kan fjernes med Premium Teak Care Cleaner 1. I dette tilfælde kan rensemidlet fortyndes med vand (forholdet 1:1). Pletterne fjernes med en svamp eller klud og derefter skylles igen med rent vand. Beskyttelseslaget bliver på den måde ikke beskadiget!

 

Spørgsmål 7

Skader produkterne metaloverflader såsom aluminium eller messing?

Der er kommet havemøbler med aluminiumsarmlæn og -stoleben. Det anbefales, at tape aluminiumsdelene til med tape, når der behandles med Premium Teak Care Cleaner 1 og 2. Premium Teak Care Cleaner 2 indeholder en svag oxalsyre. Det øverste lag i aluminiumet skal være tilstrækkeligt anodiseret, hvis dette produkt ikke skal forårsage striber. Fordi det aldrig kan ses på ydersiden, anbefales det derfor at følge denne anbefaling. Det er bedre at forebygge end at helbrede! Premium Teak Care Cleaner 1 og 2 skader ikke metalforbindelserne i messing!

 

Spørgsmål 8

Vores teaktræshavemøbler står på altanen til vores lejlighed. Vi har ikke behandlet møblerne i forvejen. Nu er der imidlertid en synlig farveforskel på møblerne. Dels en grå misfarvning og dels ingen misfarvning på andre dele. Hvordan kan det lade sig gøre og hvad kan vi gøre ved det?

Træ får en vejrgrå farve, hvis de ikke er behandlet i forvejen. Fordi havemøbler på en altan ofte står delvist i solen, misfarves de ofte også delvist. For at undgå det, anbefales det at rengøre møblerne helt med Premium Teak Care Cleaner 1 og 2, og for at beskytte imod grå misfarvning behandles med Premium Teak Care Sealer 3 eller Premium Teak Oil 3. Nye, netop indkøbte møbler til brug på altanen kan beskyttes imod misfarvning ved at forbehandle dem med Premium Teak Care Sealer 3 eller Premium Teak Oil 3.

 

Spørgsmål 9

Hvad skal vi gøre for at gøre vores teaktræshavemøbler vinterklar?

I princippet kan du lade møblerne stå ude. Det anbefales i løbet af efteråret, at rengøre møblerne med Premium Teak Care Cleaner 1 og 2 og derefter at beskytte dem med en teakolie eller en teaksealer. Dermed forebygges grønne algevækst og møblerne bliver også mindre snavsede.

 

Spørgsmål 10

Hvor længe holder teaktræsmøbler og hvordan kan vi få mest mulig fornøjelse af vores møbler?

Teak har en meget lang levetid på ca. 30 til 40 år. Det er vigtigt at blive ved med at vedligeholde møblerne godt. For at bevare møblernes varme farve og glans anbefales det, at de behandles 1-2 gange om året med Star brite. Desuden gør regelmæssig vedligeholdelse det nemmere at fjerne snavs og andre anslag. Kort og godt, hvis du vedligeholder Deres teaktræsmøbler godt, har du årelang fornøjelse af dem.